Klímakészülék telepítése lépésről lépésre

A klímakészülék telepítése egy fontos és összetett feladat, amely mindenképpen szakértelmet igényel. Sokan aggódnak amiatt, hogy a falfúrás és szerelés milyen kosszal és kényelmetlenséggel jár, így az alábbi cikkben bemutatjuk a klímakészülék telepítésének legfontosabb lépéseit. Reméljük, ez segít átlátni a szerelés folyamatát és eloszlatni a félelmeket.

A klímakészülék telepítésének első lépése: a felmérés

Ebben a szakaszban még egyáltalán nem rendetlenkedünk otthonában. A felmérés során részletesen átbeszéljük önnel, hogy milyen típusú és teljesítményű klímakészülékre van szüksége, és azt otthonában hová célszerű felszerelni, hogy a légkondi a lehető legjobb teljesítménnyel tudjon működni, illetve használat közben ne zavarja a család tagjait.

Fontos, hogy olyan helyre szereljük a klímát, ahol a kiáramló levegő útjában nem állnak berendezései tárgyak, illetve senkinek nem okoz kellemetlenséget a hűvös légáramlat.

Az egyedi igények alapján nem csak a klímakészülék ideális helyét határozzuk meg, hanem azt is, mekkora teljesítményű gépre van szükség.

Második lépés: az árajánlat

Miután a felmérés megtörtént, a megbeszéltek alapján részletes árajánlatot készítünk, melyben szerepel a javasolt klímakészülék beszerzési ára, valamint a szerelési költség is. Amennyiben az ajánlatot elfogadja, előre egyeztetett időpontban kerül sor a klíma beszerelésére.

Harmadik lépés: a konkrét szerelés

Először a beltéri egység tartószerkezetét szereljük fel, amely után áttörjük a falat. Ezen keresztül fog a bel-, és kültéri egység csatlakozni egymással. Ezután a kültéri egység tartókonzoljait szereljük fel, majd a két egység elektromos, és a kalorikus rendszerének összekötése következik. Végül az egyedi sajátosságokat figyelembe véve kialakítjuk a kondenzvíz elvezetésére szolgáló rendszert.

Negyedik lépés: A klíma előkészítése

Ha mindez megvan, akkor egy alapos vákumozás – idegengáz eltávolítás, és a kültéri egységből a hűtőközeggel történő feltöltés következik.

Ötödik lépés: a próbaüzem

Miután minden a helyére került, tesztelni kell a klíma működését. Ezután részletesen bemutatjuk a készülék működését és tájékoztatjuk a helyes és gazdaságos üzemeltetésről.

Hatodik lépés: az átadás

Végül átbeszéljük a garanciális kérdéseket és feltételeket, és átadjuk a klímaszereléssel kapcsolatos dokumentumokat, garancialevelet.

Fontos tudni!

Bár a klíma felszerelése valóban jár zajjal, kosszal, így némi kellemetlenséget bele kell kalkulálni a kivitelezésbe, minden esetben igyekszünk a lehető legjobban vigyázni a tisztaságra és a rendre, hogy minimálisra csökkentsük az önre háruló takarítást.

Amennyiben olyan helyiségbe szereltet klímakészüléket, amely rendszeres használatban van (tehát nem éppen felújítás vagy építés alatt álló ingatlanról beszélünk) célszerű a berendezési tárgyakat fóliával lefedni, hogy megelőzzük a porosodást.

Ha kétségei, kérdései merültek fel a klíma beszerelésével kapcsolatban, keressen bátran minket telefonon, készséggel állunk rendelkezésére!

Ajánlott cikkeink

5/5 - (397 szavazat)