A minden szempontból tökéletes és igényeinek megfelelő klímaberendezés kiválasztása nem is olyan egyszerű feladat, mint amilyennek elsőre tűnhet.

Több szempontot is érdemes figyelembe venni, mielőtt megvásárol egy berendezést, többek között meg kell válaszolni az alábbi két kérdést is:

 • Hány és mekkora helyiségben szeretné a klímát igénybe venni?
 • Csak hűteni vagy fűteni is kíván a légkondival?

A fenti két legfontosabb kérdésre adott válasz alapján kiszámítható, hogy milyen teljesítményű, illetve funkciójú klímaberendezést érdemes megvásárolnia.

Először is a helyiség(ek) légköbméterét kell kiszámolni. Abban az esetben, ha az épület átlagos fekvésű és átlagos mennyiségű nyílászárókkal rendelkezik és a szigetelés is átlagos, akkor légköbméterenként 30-35 W teljesítménnyel számolhatunk.

Ezek az adatok változhatnak, ha valamilyen oknál fogva helyiségünk nem mondható átlagosnak. Nagyobb teljesítményre lesz szükség akkor, ha a helyiség déli fekvésű vagy padlástérről van szó, esetleg nagy és/ vagy sok ablak van, esetleg, ha más hőforrások is találhatók.

Persze, nem csak a teljesítményt, de a klíma típusát is ki kell választani. A legnépszerűbbek manapság a split klímák, amik között szintén akad válogatni való.

Egyáltalán nem csoda, ha a számos variációba kissé belezavarodik az ember. Ha Ön is elvesztette a fonalat, de biztosra szeretne menni, akkor kérje szakembereink segítségét.

Örömmel adunk szakértői tanácsokat a megfelelő klímakészülék kiválasztásához.

Piacvezető klímamárkák a Pelso klímánál!

Vegye fel velünk a kapcsolatot még ma!

  Név *

  Email *

  Telefonszám *

  Üzenet

  • Kattints a jobb egérgombbal a tőlünk kapott levélre

  • Add a feladót a biztonságos feladók listájához

  5/5 - (264 szavazat)