3 ok, amiért érdemes idén tavasszal klímaberendezést beszereltetni

A tavasz közeledtével itt az ideje fontolóra venni, hogy érdemes-e klímaberendezést beszereltetni otthonába. Az időjárás hamarosan trópusi lesz, és sok otthonban ez elviselhetetlenül meleg környezetet eredményez. A klímaberendezés beszereltetésének számos előnye van, kezdve a jobb levegőtől, az otthonon belüli komfortérzeten át, egészen az energiahatékonyság növeléséig. Nézzük meg, miért érdemes idén tavasszal klímaberendezést beszereltetni. Tudjon meg többet a témáról!

Mit kell tudni a légkondicionáló berendezés telepítéséről?

A légkondicionáló beépítése otthonába számos előnnyel jár – és nem csak a melegebb hónapokban.

A klímaberendezés telepítése az alábbi lépésekből áll:

Helyszíni felmérés

Az első lépés minden esetben az, hogy a helyszínen felmérjük, pontosan milyen adottságokkal is rendelkezik a klimatizálni kívánt ingatlan. Amennyiben szükséges, tanácsot adunk a megfelelő klímakészülék kiválasztásához, majd pontosan felmérjük, a készüléket hogyan lehet az Ön igényeinek megfelelően beszerelni.

Árajánlat

A fenti tényezők tudatában pontos árajánlatot adunk, hogy a klíma beszerelése milyen költségekkel jár. Amennyiben vásárolt már készüléket, az árajánlatban annak ára nem szerepel. Ha segítségünket kéri a klímaválasztásban, vagy rajtunk keresztül vásárolna, abban az esetben az árajánlat a berendezés árát és a szerelés költségeit is tartalmazni fogja.

Részletes tájékoztatás

A klímaszerelés menetéről, a vele járó kosz és szennyeződés mennyiségéről részletesen tájékoztatjuk Önt.

Klímaszerelés

Megbeszélt időpontban a vásárolt készüléket és a szereléshez szükséges anyagokat, eszközöket házhoz szállítjuk, majd a tervezett helyre és módon beszereljük a klímaberendezést.

Teszt és garancia

Beszerelés után leteszteljük a berendezés működését, majd részletes tájékoztatást nyújtunk a garanciális kérdésekben.

Milyen, és mekkora klímaberendezést érdemes választani?

Ha azon tűnődik, hogy otthonának valójában mekkora klímaberendezésre van szüksége, az alábbi kérdések merülhetnek fel:

  • Milyen típusú klímaberendezést érdemes választani?
  • Milyen teljesítményű legyen a készülék?
  • Vannak-e további funkciók vagy tartozékok, amelyeket figyelembe kell venni?

Erről a témáról a Milyen méretű klímára van szükség? című cikkünkben bővebben is írtunk, de kapcsolatfelvétel után szakembereink pontosan felmérik a szükségleteit, és segítenek a klímakészülék kiválasztásában.

Miért érdemes még tavasszal klímaberendezést beszereltetni?

Ha már elkötelezte magát a klímavásárlás mellett, vegye figyelembe az alábbi érveket, amelyek miatt érdemes ezt a lépést még tavasszal megtennie.

1. Több idő áll rendelkezésre a vásárlásra

Amikor a megfelelő légkondicionálót szeretné megtalálni, fontos, hogy időt szánjon arra, hogy felkutassa a legmegfelelőbb lehetőségeket. Ha úgy dönt, hogy tavasszal vásárol klímát, akkor több ideje marad a válogatásra – anélkül, hogy a hőség sürgetőbb választásra kényszerítené.

Ahelyett, hogy elkapkodná a választást, összehasonlíthatja az árakat, illetve van ideje akár több árajánlatot is kikérni a szakemberektől.

2. Megelőzheti a nyári tömeget

A klímaberendezés tervezéséhez szükséges némi idő, azonban a nyári melegben a legtöbb klímaszerelő vállalkozás túlterhelt, így előfordulhat, hogy többet kell várnia a szerelésre, mint egyébként szükséges volna. Az eltelt idő a kánikulában pedig jóval hosszabbnak fog érződni.

Azt is fontos kiemelni, hogy a légkondi beszerelését szakemberre kell bízni, azonban, ha nyáron sürgetővé válik a telepítés, könnyen futhat bele olyan vállalkozóba, aki nem végez teljesen korrekt munkát, ezzel pedig pénzt bukhat.

3. Jobb levegőminőség

A klímaberendezéseket nem csak a nyári forróságban lehet használni, hanem az otthoni levegőminőség javítására is.

Ha Ön vagy családtagja allergiás, vagy háziállatot tartanak, különösen fontos, hogy a levegő tiszta legyen, ezáltal könnyebben elkerülhetőek a betegségek, de az allergiások tünetei is enyhíthetőek.

Amennyiben kérdése van, illetve, ha ingyenes felmérést, tanácsadást szeretne kérni, keressen minket elérhetőségeink bármelyikén!

Ajánlott cikkeink

5/5 - (159 szavazat)